Víkendová ženská liga v Nitre

28.01.2014 22:12

 V sobotu 25. januára sa v nitrianskej hale Olympia konala Ženská liga boxu. Náš klub využil túto príležitosť na získavanie skúseností pre naše boxerky. Skúsenosti prišlo nazbierať trio našich dievčat, Karin Bahelková, Nikola Mikulecová a Eva Novotná. Karin a Nikola sú vekom ešte juniorky ( Karin 16r., Nikola 17r. ), no v lige sme sa rozhodli postaviť ich proti ženám.

 Karin nastúpila na svoj druhý zápas v živote proti Viere Skukálkovej z BC Ružinov, ktorá okrem skúseností mala aj o štyri kilá viac. Vo veľmi peknom zápase nakoniec zhodnotila svoje skúsenosti Vierka ( 29r. ) a zvíťazila na body. Karin ale opäť ukázala svoj potenciál a je vidieť, že už v 16 rokoch môže konkurovať dospelým ženám.

 V ďalšom zápase nášho klubu nastúpila Nikola proti Tunde Kocskas z ŠKB Komárno. Opäť tu bol okrem vekového a zápasového rozdielu aj rozdiel váhový, keď Nikola nastupovala na svoj vôbec prvý zápas v živote a ešte k tomu aj proti o päť kíl ťažšej súperke. Aj v tomto zápase zvíťazila skúsenosť, no Nikola vo svojej premiére prekvapila svojou veľkou bojovnosťou. Ukázala sa v tom najlepšom svetle a do ďalších zápasov má na čom stavať.

 V poslednom zápase našich dievčat nastúpila Eva proti Renate Vajdovej z BCS Nitra a aby netrhala klubovú partiu, tiež bola o dve kilá ľahšia, ako súperka . V tomto zápase si Eva s prehľadom ustrážila vítazstvo a uzavrela vystúpenie nášho klubu v sobotnom boxerskom popoludní.